⚠️
Hi there.. thanks for coming to the forums. Exciting news! we’re now in the process of moving to our new forum platform that will offer better functionality and is contained within the main Dialog website. All posts and accounts have been migrated. We’re now accepting traffic on the new forum only - please POST any new threads at https://www.dialog-semiconductor.com/support . We’ll be fixing bugs / optimising the searching and tagging over the coming days.
13 posts / 0 new
Last post
prakash Solanki
Offline
Last seen: 4 months 4 days ago
Joined: 2021-01-06 11:12
ATrPRINT command

Hi 

 

Background:

Initial designed we used microchips RN4871 module and used their UART services. We have mobile phone app that sends screen coordinates when ever movement is detected on screen. The coordinates are received at BLE devices without any latency.

Query

I have setup a mockup using the DA15431 device and using codeless_standalone_531 binary, and using ATrPRINT to send coordinate from mobile app and there is a significant latency. It could be that the ATrPRINT command is also sending +PRINT<coordinate>CR for every message. Is there a way to send RAW message from app to ble device using AT command.

Thanks

Device: 
PM_Dialog
Offline
Last seen: 2 days 9 hours ago
Staff
Joined: 2018-02-08 11:03
Hi prakash Solanki,

Hi prakash Solanki,

Thanks for your question and for your interest in our DA14531 BLE solution.

Since you are interested in sending raw data from the mobile phone to the DA4531, you could used the Binary Mode of the CodeLess.

Please see the user guide below :

http://lpccs-docs.dialog-semiconductor.com/UM-140-DA145x-CodeLess/binarymode.html

What is the mobile app that you are using? Is it the SmartConsole?

http://lpccs-docs.dialog-semiconductor.com/UM-140-DA145x-CodeLess/smartconsole.html

Thanks, PM_Dialog

prakash Solanki
Offline
Last seen: 4 months 4 days ago
Joined: 2021-01-06 11:12
Hi

Hi

Thank you for above answer, I manage to get the BINARY mode to work using the 531_datapump binary file.

For datapump it is advertisng SSID, 

"0783B03E-8535-B5A0-7140-a304d2495cb7" I understand that the SSID for Codeless is : 
"866D3B04-E674-40DC-9C05-B7F91BEC6E83". How can I modify the SSID to this ID.

I also tried to build the Datapump application and I get following error:

Build started: Project: codeless
*** Using Compiler 'V5.06 update 7 (build 960)', folder: 'd:\Keil_v5\ARM\ARMCC\Bin'
Build target 'codeless_531_datapump'
linking...
.\out_531\codeless_531_datapump.axf: error: L6050U: The code size of this image (32804 bytes) exceeds the maximum allowed for this version of the linker.
Not enough information to produce a SYMDEFs file.
Finished: 1 information, 0 warning, 0 error and 1 fatal error messages.
".\out_531\codeless_531_datapump.axf" - 1 Error(s), 0 Warning(s).
Target not created.
Build Time Elapsed:  00:00:07

PM_Dialog
Offline
Last seen: 2 days 9 hours ago
Staff
Joined: 2018-02-08 11:03
Hi prakash Solanki,

Hi prakash Solanki,

Glad that you managed to get the binary mode work!

Do you mean how to modify the UUID of the characteristics?

The error probably means that you are using the free edition of the Keil IDE which has the limitation for 32KB code. If you need to exceed the 32KB application code, you should purchase full edition.

Thanks, PM_Dialog

prakash Solanki
Offline
Last seen: 4 months 4 days ago
Joined: 2021-01-06 11:12
With the module programmed

With the module programmed with data pump for 51, and module connected to a terminal. 

When I use other ble app e.g. lightBlue and connect to device CLv2, on terminal I get following:

+AWAKE

+CONNECTED

But when I use Smartconsole I get following:

+AWAKE

+CONNECTED

+BINARY MODE SUPPORTED

+COMMAND MODE SUPPORTED

How can I enable the 

+BINARY MODE SUPPORTED

+COMMAND MODE SUPPORTED

Thanks

PM_Dialog
Offline
Last seen: 2 days 9 hours ago
Staff
Joined: 2018-02-08 11:03
Hi prakash Solanki,

Hi prakash Solanki,

The default mode is the “Command Mode”, so your question is how to enable the “Binary Mode” in order to send data to the mobile using the SmartConsole application?

Thanks, PM_Dialog

prakash Solanki
Offline
Last seen: 4 months 4 days ago
Joined: 2021-01-06 11:12
Yes, I have tried as

Yes, I have tried as described in doc http://lpccs-docs.dialog-semiconductor.com/UM-140-DA145x-CodeLess/binary....

 

Mobile APP                                                                                   Terminal connected to DA15431

                                                        Connects to ble                     +AWAKE

                                                                                                      +CONNECTED

According to doc: http://lpccs-docs.dialog-semiconductor.com/UM-140-DA145x-CodeLess/binary...

                                                         <--------------                        Send "AT+BINREQ<CR>"

Send "AT+BINREQACK"               --------------->

 

How do I enable auto binary mode in my mobile app as achieved in SmartConsole.

PM_Dialog
Offline
Last seen: 2 days 9 hours ago
Staff
Joined: 2018-02-08 11:03
Hi prakash Solanki,

Hi prakash Solanki,

Please take a look at section 8.4.6.1. Binary Mode in the user guide.

http://lpccs-docs.dialog-semiconductor.com/UM-140-DA145x-CodeLess/smartconsole.html

Thanks, PM_Dialog

prakash Solanki
Offline
Last seen: 4 months 4 days ago
Joined: 2021-01-06 11:12
Hello

Hello

I am trying to issue a simple "AT\r" command to the da15431. I am able to communicate to the module via Tera term and able to issue "AT\r" command an I receive "OK". Now I have connected  to an MCU and set up correct baud rate and when I issue "AT\r" I get following in the receive buffer from the da15431:

rcvBuffer
0x41    0x54    0x0D    0x0D    0x0A    0x45    0x43    0x30
0x36    0x3A    0x20    0x4E    0x6F    0x6E    0x20    0x41
0x54    0x20    0x63    0x6F    0x6D    0x6D    0x61    0x6E
0x64    0x0D    0x0A    0x0D    0x0A    0x45    0x52    0x52
0x4F    0x52    0x0D    0x0A

In ascii format:

rcvBuffer

A T . . . E C 0 6 :

. N o n . A T . c o

m m a n d . . . . E

R R O R . .

 

It looks like I am sending correct command AT\r 

 

Thanks

PM_Dialog
Offline
Last seen: 2 days 9 hours ago
Staff
Joined: 2018-02-08 11:03
Hi prakash Solanki,

Hi prakash Solanki,

Please let me ask you some questions, so that I can understand the setup

>>Now I have connected  to an MCU and set up correct baud rate

Do you meant that the DA14531 is connected to an MCU via a BLE connection or via UART?

In the first case, are you sending the commands from a terminal ?

In the second case, can you please share the UART connections between DA14531 and the MCU? What is the baud rate?

Please share more inputs regarding the setup you are using and the sequence of the AT command, so that I can understand better the problem.

Thanks, PM_Dialog

prakash Solanki
Offline
Last seen: 4 months 4 days ago
Joined: 2021-01-06 11:12
The Da14531 is connected to

The Da14531 is connected to MCU via the BLE connection, Baud rate 57600, 8, n, 1 for both cases.

For below setup, I am just sending "AT\r"

 

MCU                            DA15431

RX                                P0_5

TX                                P0_6

 

In first case, yes sending command from terminal.

prakash Solanki
Offline
Last seen: 4 months 4 days ago
Joined: 2021-01-06 11:12
Hello

Hello

FYI.. I have fixed this so no action required.

Thanks

PM_Dialog
Offline
Last seen: 2 days 9 hours ago
Staff
Joined: 2018-02-08 11:03
Hi prakash Solanki,

Hi prakash Solanki,

Thanks for the update and glad the you figured this out.

Thanks, PM_Dialog