J Link GDB server failed in DA14681-01

⚠️
Hi there.. thanks for coming to the forums. Exciting news! we’re now in the process of moving to our new forum platform that will offer better functionality and is contained within the main Dialog website. All posts and accounts have been migrated. We’re now accepting traffic on the new forum only - please POST any new threads at https://www.dialog-semiconductor.com/support . We’ll be fixing bugs / optimising the searching and tagging over the coming days.
4 posts / 0 new
Last post
Mohammedhusen
Offline
Last seen: 2 years 2 weeks ago
Joined: 2018-11-19 15:43
J Link GDB server failed in DA14681-01

Could not connect to target.
Please check power, connection and settings.SEGGER J-Link GDB Server V6.42a Command Line Version

JLinkARM.dll V6.42a (DLL compiled Feb 1 2019 18:00:08)

Command line: -if jtag -device Cortex-M0 -endian little -speed auto -port 2331 -swoport 2332 -telnetport 2333 -vd -noreset -noir -localhostonly 1 -singlerun -strict -timeout 0 -nogui
-----GDB Server start settings-----
GDBInit file: none
GDB Server Listening port: 2331
SWO raw output listening port: 2332
Terminal I/O port: 2333
Accept remote connection: localhost only
Generate logfile: off
Verify download: on
Init regs on start: off
Silent mode: off
Single run mode: on
Target connection timeout: 0 ms
------J-Link related settings------
J-Link Host interface: USB
J-Link script: none
J-Link settings file: none
------Target related settings------
Target device: Cortex-M0
Target interface: JTAG
Target interface speed: auto
Target endian: little

Connecting to J-Link...
J-Link is connected.
Firmware: J-Link OB-SAM3U128 V3 compiled Jan 7 2019 14:06:26
Hardware: V3.00
S/N: 483000924
Feature(s): RDI
Checking target voltage...
Target voltage: 3.30 V
Listening on TCP/IP port 2331
Connecting to target...ERROR: Could not connect to target.
Target connection failed. GDBServer will be closed...Restoring target state and closing J-Link connection...
Shutting down...

QLayout: Attempting to add QLayout "" to MainWindow "", which already has a layout
QLayout: Attempting to add QLayout "" to MainWindow "", which already has a layout

Device: 
PM_Dialog
Offline
Last seen: 7 months 1 week ago
Staff
Joined: 2018-02-08 11:03
Hi Mohammedhusen,

Hi Mohammedhusen,

Could you please clarify if you have developed a custom board or if you are working on any of our development kits? I would suggest you to use the SmartSnippets and download firmware to the QSPI flash using both JTAG and UART. First, it is recommended to erase the QSPI flash. Are you able to download firmware through SmartSnippets? Also, I would suggest you to execute JLinkGDBServer.exe in the segger folder to see if Cortex-M0 can be found or not. This is just to check the SoC on your custom board run well.

Thanks, PM_Dialog

Feodor Alexandrov
Offline
Last seen: 3 weeks 2 days ago
Joined: 2020-07-02 13:36
Hi PM_Dialog,

Hi PM_Dialog,

I have exactly the same problem but with da14695 on custom board. It is not possible to use uart in case of pcb layout, but jtag only. SmartSnippetsStudio and python scripts both works well, but in our project we need to use cli_programmer directly to boot prebuilded image to the device.

Could you please tell if you have solve this problem by this moment?

Thanks,
Feodor Alexandrov

PM_Dialog
Offline
Last seen: 7 months 1 week ago
Staff
Joined: 2018-02-08 11:03
Hi Feodor,

Hi Feodor,

We'll take it offline from the forum and reach out to you direclty.

Thanks, PM_Dialog