Programming custom DA14531 Module over 1 wire UART

⚠️
Hi there.. thanks for coming to the forums. Exciting news! we’re now in the process of moving to our new forum platform that will offer better functionality and is contained within the main Dialog website. All posts and accounts have been migrated. We’re now accepting traffic on the new forum only - please POST any new threads at https://www.dialog-semiconductor.com/support . We’ll be fixing bugs / optimising the searching and tagging over the coming days.
4 posts / 0 new
Last post
AdamShier
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Joined: 2020-07-30 18:04
Programming custom DA14531 Module over 1 wire UART

Hi,

 

I have 2 questions.

 

1) I have 1 wire uart programming connected in the following setup. A ftdi cable (TTL-232R-3V3 cable) with rx and tx connected with a 1k resistor, with that connected to p05. The ground of the uart cable is connected to ground of the board. The board is powered by batteries, 3V. When I go to program it in the smart toolbox, it always just responds 

         Error while waiting to receive STX from FTDI device.  

any thoughts on why that might be? 

 

2) I disabled the swdio/swclk pins using the     SetBits16(SYS_CTRL_REG, DEBUGGER_ENABLE, 0);  command. Obviously now when the code is running I can no longer program it over jtag, but I don't know why I can't still program it when the Keil J-LINK settings -> Connect & Reset Options is set to connect under reset and reset is any configuration. Is there any way to still program over jtag after the debugger has been disabled in the user code? I've tried all the connect & reset options and eventhough it does reset the board, the device is never found by the Keil interface. 

PM_Dialog
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Staff
Joined: 2018-02-08 11:03
Hi AdamShier,

Hi AdamShier,

Thanks for your queries.

  1. Would it be possible to probe the P05 and share a capture? Did you select “single wire UART” configuration from the SmartSnippets Toolbox?
  2. Does the device boot from System-RAM or SPI Flash? Can you please check if the firmware enables again the debugger? Would you like to disable the debugger permanently ?

Thanks, PM_Dialog

AdamShier
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Joined: 2020-07-30 18:04
1. I did select single wire

1. I did select single wire uart, I can probe the line and get back to you.

2. The firmware that disables the debugger is in the spi flash. The firmware does not re-enable the debugger, I would like to add a method to re-enable it, but I can't currently do that since I can't re-program it. I disabled the debugger because the pins are used in the firmware as LED control pins, but I still need to re-program the device. So I was wondering if now that the firmware in the spi flash disables the debugger, is there any way to program the device over jtag with some configuration changes (ie program under reset). 

Thanks.

PM_Dialog
Offline
Last seen: 5 months 1 week ago
Staff
Joined: 2018-02-08 11:03
Hi AdamShier,

Hi AdamShier,

  1. Please see Figure 13 single wire and SPI Flash pin configuration from the UM-B-139: DA14531 Module getting started Guide (HTML) user guide. Can you please check if you have the same configuration? Can you also share a screenshot with the error from the toolbox?
  2. Are you able to detect the JTAG Serial Number? If you us the Dialog Smartbond Flash Programmer for Windows OS, can you erase the SPI flash?

Thanks, PM_Dialog