Development Board Connection

⚠️
Hi there.. thanks for coming to the forums. Exciting news! we’re now in the process of moving to our new forum platform that will offer better functionality and is contained within the main Dialog website. All posts and accounts have been migrated. We’re now accepting traffic on the new forum only - please POST any new threads at https://www.dialog-semiconductor.com/support . We’ll be fixing bugs / optimising the searching and tagging over the coming days.
4 posts / 0 new
Last post
eecoop
Offline
Last seen: 4 years 7 months ago
Joined: 2018-03-02 14:31
Development Board Connection

I am having a problem with connecting my GreenPAK advance development board to my PC. As soon as the device is plugged in the indicator light comes on and then after a second goes off. It is not recognized by the Designer software. After trying to reconnect the device, it doesn't produce a response. After testing a board that was confirmed to be working, trying to connect it to the PC produced the same response as the first board. What could be happening that prevents the boards from connecting to the PC?

Device: 
Device Number: 
SLG4DVKADV
pavloZ
Offline
Last seen: 2 years 7 months ago
Staff
Joined: 2018-01-31 12:50
Hi eecoop, thank you for your

Hi eecoop, thank you for your question. We're trying to find out the reason for that fault, but we need more information. What are the revisions of DevBoard, Designer, chip revision? When was the last time DevBoard firmware update? Thanks.

eecoop
Offline
Last seen: 4 years 7 months ago
Joined: 2018-03-02 14:31
Version Notes:

Version Notes:
DevBoard - revision 1.3.1
Designer - version 6.10
Silego Chip - SLG46722

I don't know when the devboard's last firmware update was

pavloZ
Offline
Last seen: 2 years 7 months ago
Staff
Joined: 2018-01-31 12:50
Hi eecoop, please try to

Hi eecoop, please try to remove device driver in Device Manager and then reconnect DevBoard.(Do you use Windows?) Also, please don't' use USB-hub and if you are using the laptop, connect DevBoard to USB-port which is placed directly on the motherboard (not frontal one).