Programming Error

⚠️
Hi there.. thanks for coming to the forums. Exciting news! we’re now in the process of moving to our new forum platform that will offer better functionality and is contained within the main Dialog website. All posts and accounts have been migrated. We’re now accepting traffic on the new forum only - please POST any new threads at https://www.dialog-semiconductor.com/support . We’ll be fixing bugs / optimising the searching and tagging over the coming days.
5 posts / 0 new
Last post
Rashid Talib
Offline
Last seen: 10 months 3 weeks ago
Joined: 2021-01-12 14:21
Programming Error

Hi
I try to program a SLG46826 soldered on our custom board. I connected GND, SDA, SCL and VDD from the In-System programmer to the SLG46826 and selected the programmer board in the GreenPAK Designer.

I can read out the device information using the "Read" button.

When I press the "Program" button, the blue LED of the In-System board blinks for a few seconds and then the following message is displayed:

Programming Error
Programming was done with error. Programming sequence doesn't match to the read sequence.

 

After closing this dialog, the SLG46826 seems to do it's job but not all the times. It seems that verification failed.

 

1. What is the issue with this Error?

2. Is it enough to just press the "Program" button or do I first need to enter Emulation or TestMode?

 

Thanks for your help & best regards
Rashid

Attachment: 
Device: 
Device Number: 
SLG46826
ssaravan
Offline
Last seen: 9 months 5 days ago
Staff
Joined: 2019-10-01 13:53
Hi Rashid,

Hi Rashid,

This error is a bit strange. Could you please give me some more info so that I have a better idea about the issue?

1. Software version and build that is used

2. Was the chip empty or preliminary programmed

3. How is the supply given to the chip? Using our board or external power supply?

Kind Regards

Shivani

Rashid Talib
Offline
Last seen: 10 months 3 weeks ago
Joined: 2021-01-12 14:21
Hi Shivani

Hi Shivani

Thanks for your reply, please find my answers below:

1. Software version: GreenPAK Designer v6.25, build 002

2. The chip was preliminary programmed, but I'm sure this error already appeared when I first programmed the chip

3. The chip is soldered on our custom board (see attached image) and powered from a 2.8V source (main supply) and a secondary 1.8V source. The SCL and SDA signals are connected to 1.8V using 4.7kR pull-up resistors. I noticed, that SCL and SCA are in the 2.8V power domain but according to the datasheet they should be "low voltage" capable. I connected the SCL and SDA signals such as the GND and 1.8V to the header of the In-System Programmer v1.0. For programming I choose "external supply".

Thanks for any help & best regards

Rashid

Attachment: 
Rashid Talib
Offline
Last seen: 10 months 3 weeks ago
Joined: 2021-01-12 14:21
Hi Shivani

Hi Shivani
Do you think it may be a problem with SCL and SDA pulled-up to 1.8V instead of 2.8V? I changed the configuration of SCL and SDA to "low voltage digital input" but his setting will only be applied once the programming was successful...

Info:
I programmed a "fresh" IC which was never programmed before. The programming finished with the message: "NVM programming succeeded. EEPROM programming finished with error". So it seems that a fresh IC can be programmed without errors (the EEPROM error may be due to the fact that I selected to programm the EEPROM without having any EEPROM data defined)

Please advice!
BR, Rashid

ssaravan
Offline
Last seen: 9 months 5 days ago
Staff
Joined: 2019-10-01 13:53
Hi Rashid,

Hi Rashid,

thank you for the feedback. Could you move your design to the earlier version of the SW. https://diasemi.egnyte.com/dl/SiLqkg7I0D/GP_Designer_v6.24.003_Win_Internal.zip_

Password : vZoj7qvx

Please let me know your feedback

KInd Regards

Shivani