SLG4DVKDIP problem. Update: solved.

⚠️
Hi there.. thanks for coming to the forums. Exciting news! we’re now in the process of moving to our new forum platform that will offer better functionality and is contained within the main Dialog website. All posts and accounts have been migrated. We’re now accepting traffic on the new forum only - please POST any new threads at https://www.dialog-semiconductor.com/support . We’ll be fixing bugs / optimising the searching and tagging over the coming days.
6 posts / 0 new
Last post
mno60
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Joined: 2019-11-08 15:42
SLG4DVKDIP problem. Update: solved.

Hello everybody, I have problem with SLG4DVKDIP(just received, testing): red LED is on constantly, when I press "Debug" in GP Designer, the blue led on SLG4DVKDIP blinks twice, then turns off and the computer gives a sound of the USB device disconnecting. After a few seconds, everything repeats: the led blinks twice, then is off, USB-off-Sound and so on while "debug"is pressed. This happens with any DIP Proto Board and even without it at all, it's impossible to work. On the same computer with the same DIP Proto Boards, but with SLG4DVKADV everything works fine. What am I doing wrong? Tell me where to read?  Thanks!

Device: 
Device Number: 
SLG4DVKDIP
pavloZ
Offline
Last seen: 2 years 6 months ago
Staff
Joined: 2018-01-31 12:50
Hi Mikhail,

Hi Mikhail,

It seems that your SLG4DVKDIP board has obsolete firmware. GPAK Designer should update it automatically but fails. It's a known issue from version 6.19, the fixed version is ready and waiting for release. The simplest way to fix it right now is to install the GPAK Designer version before 6.19 which will update the firmware of your SLG4DVKDIP board. After that, you can use the latest version of the GPAK Designer. Please follow the links below to download old software versions according to your operating system.

WIN

MAC

LNX

GPD (6.16.001)

GPD (6.16.001)

GPD (6.16.001)

Thanks and regards,

Pavlo

mno60
Offline
Last seen: 1 year 10 months ago
Joined: 2019-11-08 15:42
Did as You wrote, everything

Did as You wrote, everything works fine. Problem solved, Thanks!

Fong
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Joined: 2019-10-22 06:36
I have the same problem. But

I have the same problem. But when I tried to download the earlier version, it says the page could not be found.

pavloZ
Offline
Last seen: 2 years 6 months ago
Staff
Joined: 2018-01-31 12:50
Hi Fong,
Fong
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Joined: 2019-10-22 06:36
Thanks Pavlo, using v6.18 I

Thanks Pavlo, using v6.18 I successfully updated the firmware on the SLG4DVKDIP and Debug now works!