Problem with dual FTDI

4 posts / 0 new
Last post
VesaN
Offline
Last seen: 4 years 9 months ago
GuruMaster
Joined: 2014-06-26 08:49
Problem with dual FTDI

Hello,

I have DA14680 devkit and I have managed to program the daughter board. However, there is a problem when I connect the motherboard to my computer. The FTDI dual chip appears in my computer, but then it disappears and shortly after appears again and that continues as long as the USB cable is connected. I tried to install the newest drivers, but it didn't help.

BR, Vesa

RvA
Offline
Last seen: 5 days 21 hours ago
Staff
Joined: 2014-02-07 14:10
Hi Vesa,

Hi Vesa,
We have not seen a similar issue with the driver before, so my first suggestion would be to try using another cable and another port on your PC. If that does not solve the issue, another test could be to measure the 3.3V voltage which is derived from the USB 5V supply to see if it is stable. It can be measured over C54 (see the schematics of the motherboard which can be found under the resources section). Let us know if this issue persists.

Best regards,
Dialog support team.

VesaN
Offline
Last seen: 4 years 9 months ago
GuruMaster
Joined: 2014-06-26 08:49
Hello,

Hello,

it seems that I'm getting 2.3 volts. Thank you for your help, I will write again if the problem wont be fixed after trying with different computer (for some reason all the ports give too small voltage)

VesaN
Offline
Last seen: 4 years 9 months ago
GuruMaster
Joined: 2014-06-26 08:49
The problem is now resolved,

The problem is now resolved, I changed the usb port and now im getting 3 volts out. Port is stable now