4 posts / 0 new
Last post
Marc
Offline
Last seen: 4 years 11 months ago
Joined: 2014-11-14 09:17
PWM BLE interference on P1.2

I am using two PAN1740, one with the sps_device project version 3.150.2 connected over ble to the second one (sps_host) and experience the following problem on the sps_device side:

No matter if I use pwm 2, 3 or 4 timer on pin 1.2, the BLE interface has connection issues (slow transmission, often connection lost and reconnect, or sometimes only connection possible after pwm disabled on pin 1.2). HW_CAN_PAUSE_PWM_2_3_4 is set at initialization of timer_2. When I use pwm 2, 3, 4 on ohter pins (e.g. 1.0, 1.1) there are no such issues. Is it because of an unfortunate routing of pin 1.2 chip/module internallly? Can you recommend pins which are less prone to disturb the BLE so I could change my schematic? I allready read the pwm related issues in this forum but so far the answers didn't help me.

Thank you for your help in advance.
Marc

Keywords: 
Joacimwe
Offline
Last seen: 12 months 1 day ago
Guru
Joined: 2014-01-14 06:45
Hi, we have noticed this as

Hi, we have noticed this as well previously. I believe it is a known issue that the pins P1_2 and P1_3 may interfere with the bluetooth communication. This issue will be extra significant when using PWM on those pins. If you can I suggest using different pins.

Best

MT_dialog
Offline
Last seen: 3 weeks 3 hours ago
Staff
Joined: 2015-06-08 11:34
Hi Marc

Hi Marc

Joacimwe is right, we confirm the issue with the pins P1_2 and P1_3 interfering the bluetooth communication.

Thanks MT_dialog

Marc
Offline
Last seen: 4 years 11 months ago
Joined: 2014-11-14 09:17
Hi

Hi

Thank you for your information! I will consider this in the next re-design of our pcb.

Best regards,
Marc

Topic locked