Why the series connection all has garbled characters in the development kit-basic

3 posts / 0 new
Last post
iforwisdom
Offline
Last seen: 5 years 11 months ago
Joined: 2014-07-04 21:05
Why the series connection all has garbled characters in the development kit-basic

I follow the manual of the development kit - basic (UM-B-025_DA14580_Bluetooth_Smart Development_Kit_Basic.pdf) until the on page 18/26.
1) the UART connection appears on my laptop (windows 8, 64 bit) as COM4 under "Ports" instead of under "USB Serial Port". I guess that won't cause the garbled character problem in the serial connection with Tera.
2) after I set up the Tera configuration, Tera terminal appears all the garbled characters.
3) On step 6.1.15, after I click Start/stop debug session, a window "Error: Flash Download failed " pop out.

Anyone can help me with this? Thanks

MHv_Dialog
Offline
Last seen: 2 days 10 hours ago
Staff
Joined: 2013-12-06 15:10
Hi,

Hi,

An unprogrammed device (meaning no appliation code in the OTP memory block) will boot up through a sequeence that among other accesses the serial ports (UART/SPI/I2C) of the device in an attempt to find bootable code. This will result in what looks like garbled characters transmited on the UART. In other words, what you are seeing is expected behavior.

 

The other issue you are having (Keil debugger issue) is that your settings in Keil are missing at least one step. Hit the magic wand icon. this will open the "options" window". Go to the utilities tab and  select "Use External tool for Flash programming". If you have this and the other settings provided in the user manual (includes the steps from Appendix A), you should be good to go.

iforwisdom
Offline
Last seen: 5 years 11 months ago
Joined: 2014-07-04 21:05
Thanks for the response. We

Thanks for the response. We also figure out the problem by checking off the selection "verify" in the "cortex Jlink/Jtrace driver setup" window in the debug tab settings of "options for target cortex-M0 SDK -simulator" and check the box of "download to Flash" on the debug tab on the same "cortex Jlink/Jtrace driver setup" window. that solves the garbled character problems.

Thanks